تکنولوژی21

تکنولوژی21

تکنولوژی21

تکنولوژی21

آموزش کامل ساخت فروشگاه اینترنتی

شاید شما هم مشابه خیلی از کسان دیگه، وقتی به یک سایت یا فروشگاه آنلاین در اینترنت برخورد می‌کنید، خیلی تند ایده ساخت فروشگاه اینترنتی به ذهنتون بیاد و به اندیشه ساختش باشید. شکی نیست که انگیزه اصلی به وجود اومدن اکثر سایت‌های فروشگاهی همین مسئله بوده باشه. فلذا آغاز به جستجو در اینترنت برای تعلیم ساخت فروشگاه اینترنتی مجانی می‌کنید و با حجم بسیار زیادی از مقالات و روش‌های گوناگونی که برای ساخت سایت فروشگاهی وجود داره، روبرو می‌شوید. این مسئله مایه سردرگمی شما شده و مات و مبهوت در بین گزینش گزینه‌های زیاد زیادی که برای انتخاب سیستم فروشگاه ساز اینترنتی هستی داره خواهید موند.


در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا منظور دارم به شناسایی روش‌های مختلفی که برای ساخت فروشگاه اینترنتی حرفه ای و شناسایی انواع فروشگاه ساز آنلاین هستی داره بپردازم و در قالب یک آموزش خلاصه‌وار و به چهره صفر تا صدی، شیوه تاسیس فروشگاه اینترنتی رایگان رو به شما آموزش بدم. در این تعلیم سعی کردم کلیه مراحلی که برای ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس یا هر سیستم دیگه رو روشنگری بدم. بعد اگر هنوز نمیدونید که یک فروشگاهی اینترنتی رو چطور راه‌اندازی کنید یا اینکه بین انتخاب سیستم‌های فروشگاه ساز گیر افتادید، لغایت انتهای این نوشتار همراه باشید.


آموزش صفر الی صد ساخت فروشگاه اینترنتی

درست مانند برپایی یک فروشگاه فیزیکی(کسب و پیشه سنتی)، ساخت وب سایت فروشگاهی هم مراحل ویژه خودش رو داره که باید به ترتیب اونارو اجرا کنید. در طی مراحل ساخت فروشگاه آنلاین باید به این موضوع اهمیت بدین، چرا که برآیند اینکه نهایی پیشه شما تأثیر زیاد زیادی میزاره. به همین علت برای فهم بهتر موضوع و تفهیم ساده‌تر ساخت سایت فروشگاهی، کوشش می‌کنم به صورت مقارن که آموزشش رو روشنگری میدم به ایجاد بستگی با یک فروشگاه سنتی هم بپردازم.


گام اول: گزینش محل مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی

وقتی قصد ساخت یک فروشگاه فیزیکی در نقطه‌ای از شهر داریم، پیش از هر کاری به تعقیب محلی می‌گردیم که بیشترین آمدوشد رو داشته باشه و نسبت به محصولی که میفروشیم، افراد گوناگون به راحتی و در نزدیک‌ترین مکان در دسترس ما باشند. فلذا سعی داریم که مکانی که برگزیدن می‌کنیم ویژگی‌های پایین را دارا باشد.


جمعیت‌شناسی و آشنایی با نزاکت خرید کسان محل

مسیر پیاده‌روی

دسترسی پذیری و دارای محل پارک مناسب

وجود شرایط رقابتی با دیگر فروشگاه‌ها

مجاورت با فروشگاه‌های مرتبط و وابسته

و…

در باره طراحی سایت فروشگاه اینترنتی هم باید همین روند را دنبال نماییم و بر پای بست، شرایط موجود بهترین برگزیدن رو داشته باشیم. گام نخست انتخاب ‌هاست و فضای میزبانی(Host) پسندیده هست. انتخاب هاست مناسب از این رو اهمیت داره که سرعت لود سایت، حمایت از حجم اطلاعات بارگذاری شده، امنیت وب سایت، پاسخگویی و پشتیبانی، قابلیت ساپورت کردن از بازدید بالای سایت و دیگر موارد مرتبط با فروشگاه آنلاین در این زمینه تامین بکنه.


معمولا شرکت‌هایی که در دامنه ارائه ‌هاست فعالیت دارند، به مشتریاشون رهنمود می‌کنند که در ابتدای کار از فضای اقلیت بهره‌گیری کنند تا خرج اقلیت براشون داشته باشه. ولی به مرور موعد و با افزایش تعداد مراجعه کنندگان به فروشگاه اینترنتی و حجم اطلاعات، محصولات و داده‌های سایت، به فضای میزبانی اکثریت دربایستن پیدا می‌کنیم که ناچار به پرداخت هزینه‌های بیشتری برای ارتقا هاست خواهیم بود.


گام دوم: گزینش نام پسندیده برای فروشگاه اینترنتی

در هر حوزه‌ای که منظور ساخت فروشگاه اینترنتی دارید، باید یک اسم متناسب و جذاب برگزیدن کنید که با مقوله فعالیت شما ارتباط داشته باشه و مشتری به راحتی بتونه باهاش ارتباط استوار بکنه. در واقعیت اسم فروشگاه به عنوان کارت ویزیت کسب و کار ما محسوب میشه که نقش مهمی در معرفی و جذب مشتریان به فروشگاه خواهد داشت. نام کسب و کار شما نشانه از برند و اعتماد مشتری به شما خواهد داشت.


این مرحله به عنوان انتخاب دامنه(Domain) با استفاده از یک کمپانی ثبت کننده دامنه شناخته میشه، که نام فروشگاه شما را تحت عناوین مختلف ثبت کرده و از این لحظه به پس فروشگاه اینترنتی با این عنوان شناخته خواهد شد.


دامنه فروشگاه اینترنتی باید به شکلی برگزیدن بشه که پیدا کردنش در بین میلیون‌ها تارنما راحت باشه و نمونه‌های همانند اقلیت با همین نام‌ها و واژه ها برپایی دهنده اون هستی داشته باشه. ثبت دامنه، هزینه‌ی کمی داره اما استراتژی پسندیده و توجه به فاکتورهای خرید دامنه میتونه تأثیر ابهت بر آینده کسب و کار اینترنتی شما داشته باشه. گزینش گستره و استراتژی‌های مربوط به کسب و کار اینترنتی جستار زیاد پیچیده‌ای هست که پرداختن بهش نیازمند یک مبحث جداست که قبل از این در نوشتار راهنمای گزینش دامنه پسندیده به این جستار پرداخته شده و میتونید ازش کاربرد کنید.


گام سوم: طراحی و ساخت نمای داخلی فروشگاه

حالا که هاست و پهنه رو برگزیدن کردیم، باید به سراغ ساخت سایت رفته و با طی مراحل ساخت سایت فروشگاهی، سایتمون رو راه‌اندازی کنیم. ولی از اونجایی که برگزیدن سیستم سایت ساز مناسب برای فروشگاه یک طرف دیگه قضیه رو در بر میگیره، پیش درآمد باید بهترین سیستم فروشگاه ساز پسندیده خودمونو برگزیدن کنیم.


در مورد فروشگاه اینترنتی و سایت‌های فروشگاهی، این مرحله به عنوان برگزیدن یک cms یا سیستم مدیریت درونمایه شناخته میشه. اما در عین حال، احتمالا برای افراد اخیر کار چندان ساده نیست. به طور نمونه کسانی که دوست دارند یک فروشگاه فیزیکی شیک و مشتری پسند داشته باشند، معمولا از طراحان دکوراسیون برای فضای داخلی فروشگاه بهره‌گیری می‌کنند.


اما در مورد طراحی سایت فروشگاه اینترنتی این مرحله به صورت انتخاب سیستم فروشگاه ساز شناسایی میشه که  نزدیک  بخش اصلی خرج تاسیس سایت متوجه این مسئله خواهد بود. در زمان برگزیدن سیستم مدیریت محتوا یا فروشگاه ساز آنلاین باید پروا کنید که امکانات اصلی مثل موارد پایین رو در سیستم وجود داشته باشه.


امکان مقایسه محصول

نقد و رسیدگی محصولات

سیستم نظردهی کاربران

امکان ارسال مطلب و مقاله

درج و اضافه کردن فرآورده به فروشگاه

دسته بندی و گزینش برند محصولات

و…

از لحاظ گرافیکی، در نما فروشگاه هم باید مانند ویترین و دکوراسیون فروشگاه فیزیکی که منجر به جذب مشتری و افزایش فروش میشه، از قالب پسندیده و طراحی شیک کاربرد کنید. برخی از سیستم‌های مدیریت درونمایه برای ایجاد فروشگاه اینترنتی عبارتند از:


ووکامرس

جوملا

مجنتو

اپن کارت

پرستاشاپ

در این سیستم‌ها دست شما در گزینش امکانات و توسعه سیستم کاملا باز هست و مدیریت کاملی روی آنها دارید. ولی چنانچه منظور به کارگیری سیستمی دارید که شغل شما رو ساده‌تر بکنه(که البته بیشتر پسندیده افراد نوآموز و کسانی که محصولات کمی دارند میشه) می‌تونید از سیستم‌های فروشگاه ساز اشتراکی استفاده کنید که نمونه‌های ذیل از بهترین اونها هستند.


پرتال

شاپفا

سبد خرید

وبزی

سازیتو

کاموا

سی فایو

این گونه فروشگاه سازها نیازی به فضای هاست ندارند. کافیه با مراجعه به سایت هر سیستم، ثبت اسم کرده و بر پای بست، امکاناتی که به شما ارائه میدن یکی از پلان‌های مجانی یا پولی را برای ساخت فروشگاه انتخاب کنید. همچنین میتونید با استفاده از قابلیت پیوندیدن حوزه به فروشگاه که این سیستم‌ها دارند، از حوزه اختصاصی خودتون برای فروشگاه اینترنتی کاربرد کنید.


نقش فروشگاه سازها در ساخت فروشگاه اینترنتی

ظهور فروشگاه‌های اینترنتی مایه شده که در جستار طراحی سایت واژه جدید یا بهتره بگیم تقسیم بندی جدیدی تحت عنوان طراحی فروشگاه اینترنتی یا طراحی سایت فروشگاهی وارد بشه که تمرکزش روی ایجاد بستر مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی هست. کسانی که در گذشته با وبلاگ نویسی سر و شغل داشتند و مدت زیادی در حال وبلاگ نویسی بودن، این سوژه را اغلب فهم خواهند کرد و نقش فروشگاه سازها را در طراحی سایت راحت‌تر قبول دارند. چرا که مرحله به مرحله رشد و پیدایش فروشگاه‌های آنلاین رو به چشم دیدن.


طبق توضیحات بالا برای گزینش سیستم پسندیده برای سایت فروشگاهی حتما متوجه شدین که به صورت کلی دو گزینش برای ساخت فروشگاه اینترنتی خواهید داشت که عبارتند از:


فروشگاه ساز رایگان: این گونه فروشگاه سازها به صورت مجانی عرضه میشن که باید در تقسیم بندی CMS قرارشون بدیم. نام این فروشگاه سازها از کلمه انگلیسی Open Source گرفته شده که مشخصات کلی این فروشگاه سازها را تعریف می‌کنند.

فروشگاه ساز اشتراکی: این نوع از فروشگاه سازها هم به دو صورت مجانی و پولی عرضه میشن که عنوان این فروشگاه سازها نیز از کلمه انگلیسی Software as a Service گرفته شده که یک گروه حامی در کنترل و تاسیس فروشگاه اینترنتی نقش داره.

1. فروشگاه سازهای رایگان

فروشگاه سازهای مجانی به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا آماده(CMS) شناخته میشن که امکان ساخت فروشگاه بدون دربایستن به اطلاعات و چیرگی برنامه نویسی رو به شما خواهند داد. در این سیستم‌ها شخصی کمک کننده شما نخواهد بود و صفر لغایت صد ساخت فروشگاه اینترنتی در دستان شماست. برای استفاده از این سیستم‌ها دربایستن به هاست و پهنه اختصاصی خودتون دارید که دربرگیرنده نصب cms(سیستم مدیریت محتوا)، نصب پلاگین‌های باره نیاز، پارسی سازی، نصب قالب و… خواهد بود. همه این مراحل رو باید خودتون به تنهایی طی کنید یا اینکه با صرف هزینه از کسانی که در این زمینه آشنایی دارند بخواین که فروشگاه شما را راه‌اندازی کنند. البته آموزش‌های مجانی بسیار زیادی برای این سیستم‌ها در سطح اینترنت هم وجود داره که به صورت خودآموز می‌تونید با روش کار کردن این سیستم‌ها آشنا بشید.


مزایای سیستم های مدیریت درونمایه برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

کاملا مجانی و متن باز

سئو و بهینه سازی عالی

قابلیت گسترش و افزایش امکانات

وجود جامعه بزرگواری از توسعه دهنده‌ها

دسترسی به افزونه‌های متنوع برای اضافه کردن امکانات

دسترسی به قالب‌های گوناگون برای تغییر نما فروشگاه

وجود مستندات و راهنمای نوشتاری به زبان فارسی و انگلیسی

معایب سیستم‌های مدیریت درونمایه برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

از اونجایی که هسته‌ی این سیستم‌ها به چهره رایگان در برگزیدن شما می‌گیره، برای ایجاد قالب، پلاگین و حمایت احتیاج به کسان کارآزموده دارید که در این بین نیازمند صرف هزینه خواهید بود. البته این هزینه‌ها به شکلی نیست که برای کوچکترین چیزی هزینه کنید. چرا که برتری اصلی سیستم‌های اپن سورس که دسترسی به جامعه بزرگی از توسعه دهنده‌ها و مستندات هست، به پلاگین‌ها و قالب‌های مجانی بسیار زیادی در وبسایت رسمی این سیستم‌ها نیز دسترسی دارید. اما از اونجایی که نیاز به فارسی سازی یا برخی دگرگونی ها پیدا خواهید کرد، چه بسا در موارد بسیار کمی دربایستن به پرداخت هزینه برای شخصی سازی یا خرید محصولاتی که امکانات اکثریت در کمر بستن شما خواهند گذاشت پیدا کنید.


برای اخذ پشتیبانی قوی ماهیانه باید مبلغی بین 128 لغایت 428 هزار تومان بپردازید. پس قبل از اینکه وارد این حیطه بشید با آموزش‌ها و مقالات رایگانی که برای این سیستم‌های فروشگاهی هستی داره یک آشنایی مناسب پیدا کنید و کوشش کنید الی جای ممکن یادگیری خودتونو افزایش دیتا و به‌روز باشید.

این سیستم ها قالب‌های گوناگون و زیادی رو ارائه میدن ولی قالب های رایگانی که برای این سیستم‌ها وجود داره از زبان‌های انگلیسی ترجمه شده. پس برای بهره‌گیری ازشون نیاز به ترجمه و راست چین کردن دارید.

آموزش طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی

به دلیل متن باز و پرکاربرد بودن، بیشتر مورد تاختن و هک قرار دارند و باید در افزایش امنیت نهایت کوشش خودتونو بکنید. البته از این نظر نباید زیاد نگران باشید، چرا که در سنجش با سیستم اختصاصی جامعه بزرگی از برنامه نویسان برای این سیستم‌ها وجود دارند که به محض یافتن یک مسیر نفوذ سریعا با یک بروزرسانی ساده این موارد را مرتفع می‌کنند.

احتمال بیشتر روبرو شدن با طراحان سایت مبتدی و تحویل اخذ یک سایت با کیفیت زیر به ویژه در ایران که مسئله کپی رایت نیز در این سیستم‌ها اصلا رعایت نمیشه بسیار بالاست.

سرعت کمتر سیستم به دلیل کاربرد نامناسب و غیر اصولی از افزونه‌ها که باید نهایت دقت در این مسائل فنی را برای گزینش افزونه مناسب داشته باشید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد